Schoolboeken

Een ander verhaal zijn de educatieve boeken die ZetSpiegel voor Uitgeverij EPN heeft gemaakt. Hier kwam het doorwerken op een bestaande layout goed tot zijn recht. Diverse boeken voor alle typen onderwijs werden als serie in dezelfde layout door hen geproduceerd.

Zetwerk van tabellen, figuren, afbeeldingen en speciale tekens

SVG als voorbeeld voor de opmaak van een digitaal schoolboek

Een haarscherpe diagram, ook na inzoomen.

SVG als voorbeeld voor het zetwerk van digitale schoolboeken

Build-by-script behoort ook tot de mogelijkheden

SVG als voorbeeld voor de layout-mogelijkheden in een schoolboek e-book

Stijlwijzigingen zijn eenvoudig bij deze css-based graphics.

Bij ZetSpiegel kennen we alle ins en outs van het zetwerk. De complexe opmaak van leerboeken en werkboeken is bij ons in goede handen. Ook kunnen we bij het zetten al rekening houden met eventuele digitalisatieplannen.

Digitale schoolboeken voor de iPad en andere tablets

Digitale schoolboeken hebben zo goed als zeker de toekomst. ZetSpiegel heeft ondertussen veel ervaring met het vervaardigen van de opmaak in digitale boeken. Trucjes in digitale opmaak zoals flexibele layout voor verschillende schermformaten en het omzetten van bestaande opmaakbestanden voor digitalisatie zijn bij ons bekend. Bij ZetSpiegel worden ePubs gemaakt volgens de guidelines van iBooks. Onze ruime kennis in html-opmaak helpt ons ook bij de opmaak van ingewikkelde tabellen en figuren voor tabletschermen.

De opmaak/layout van een digitaal studieboek of een interactief schoolboek kan ook door ZetSpiegel verzorgd worden.

Interactieve schoolboeken

Digitale studieboeken kunnen door programmeurs, video- en soundeditors, en interactive designers voorzien worden van interactiviteit. ePub is wel beperkt in interactiviteit omdat verbinding met een server over het algemeen niet toegestaan is. ZetSpiegel kan de opmaak van tekst, afbeeldingen en figuren voor apps verzorgen door het aanleveren van html-pagina’s.